X

Scheldeprijs Cyclo

13.04.2019

Verslag Fotoservice

Liefhebbers van de grote plateau komen aan hun trekken in de Scheldeprijs Cyclo

Op zaterdag 13 april, drie dagen na de profs, werd de Scheldeprijs Cyclo voor de liefhebbers gereden. Het was de vijfde manche in de Etixx Classics Tour.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van de Scheldeprijs! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Feel Like a Pro

De Scheldeprijs wordt al jaren aangekondigd als het wereldkampioenschap voor sprinters. Met start in Terneuzen, een passage door Zeeland, met de altijd verraderlijke wind, en enkele plaatselijke ronden met de kasseien van de Broekstraat, belooft de Scheldeprijs meer dan ooit een spannende wedstrijd te worden. Wie wordt de opvolger van Fabio Jackobsen en wie kraakt onder de druk van het razendsnelle peloton?

Als wielertoerist start je op 200m van de aankomst van deze Europe Tour-wedstrijd en ga je op pad voor een tocht door de Kempen. Als afsluiter van deze rit kan jij je benen nog eens testen op de kasseien van de Broekstraat en verken je de lokale ronde waar enkele dagen voordien de nieuwe sprintkoning wordt gekroond.

Zak af naar Schoten en kijk hoe het met jouw snelle benen gesteld is na al het klim- en kasseienwerk van het Vlaamse voorjaar!

PARCOURS

Slechts 3 dagen na de profs is het aan jou om de finale van de Scheldeprijs te verkennen vanop de fiets. Vanuit Schoten vertrek je voor een rit van 157, 116 of 88 km door de Antwerpse Kempen. Aankomen doe je opnieuw in Schoten, maar niet vooraleer je een laatste keer alles hebt gegeven in de lokale ronde van de profs met passage over de kasseien van de Broekstraat. Deze vlakke en snelle rit zorgt voor een mooie afwisseling binnen onze Etixx Classics Tour-kalender. Voor één keer laten we de hellingen en zware parcours links liggen en gaan we volop voor "de grote plateau"!

Ontdek hier het parcours!

Hieronder vind je binnenkort een overzicht van het parcours, ontdek nu al de leukste passages!

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Castelré - Nederland

1 Castelré - Nederland

De Scheldeprijs voor profs start in Terneuzen en komt aan in Schoten, met de cyclo houden we het vooral op Belgische bodem, maar toch gaan we even snuisteren bij de noorderburen. Met de bevoorrading in Castelré houden we halt pal op de grens!

Parcours De Kempen

2 De Kempen

De Kempen, thuis van de "Bom van Balen" en uitermate geschikt voor een vlakke en snelle tocht. Met weinig verkeer en perfecte wegen is dit het ideale decor voor de Scheldeprijs Cyclo.

Parcours Broekstraat

3 Broekstraat

Ook al wordt de Scheldeprijs vaak aanzien als een wedstrijd voor spurters, toch vinden we in de lokale ronde nog een kasseistrook van formaat. Maar liefst 1700 m aan licht oplopende kasseien wachten er de profs, maar ook jou op! Ideaal dus voor een laatste versnelling richting finish in Schoten.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker De Scheldeprijs, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton