X

Scheldeprijs Cyclo

11.04.2020

INFO

Scheldeprijs Cyclo wordt uitgesteld

Om de risico's op verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken, vooral op plaatsen waar veel mensen samenkomen, willen wij als organisator mee onze verantwoordelijkheid nemen. We hebben dan ook beslist om de Scheldeprijs Cyclo, gepland voor 11 april, te verplaatsen naar een latere datum dit jaar.

Lees meer
logo

Scheldeprijs Cyclo belooft op zaterdag 11 april een heuse waaieretappe te worden. Tijdens de vijfde rit van de Etixx Classics Tour fiets je door de prachtige Kalmthoutse Heide en voor het eerst ook door Zeeland. De regio is gekend om haar rustige, fietsvriendelijke wegen en vooral ook de winderige weersomstandigheden. Zet net als meesterknecht Tim Declercq je medegezellen uit de wind of treed in de voetsporen van Fabio Jakobsen en spaar je krachten voor de massasprint in Schoten. Feel like a pro, welke rol je ook verkiest tijdens Scheldeprijs Cyclo!

Je kan kiezen uit 3 afstanden: 79, 123 of 162 km.

PARCOURS PRAKTISCHE INFO

Feel Like a Pro

De Scheldeprijs wordt steevast aangekondigd als het officieuze wereldkampioenschap voor sprinters. Een massasprint is dan ook bijna onvermijdelijk, maar het parcours biedt allerminst een vrijgeleide richting de finish in Schoten. Met de start in Terneuzen en een passage door Zeeland, is steevast een hoofdrol weggelegd voor de wind en waaiers. De plaatselijke rondes in Schoten, met de kasseien van de Broekstraat, vormen een laatste hindernis voor de sprinters. Edvald Boasson Hagen zag in 2019 zijn kans op de 1700 meter lange kasseistrook, maar de snelle mannen uit het peloton hadden hun sprint net op tijd ingezet. Uiteindelijk mocht de Nederlander Fabio Jakobsen voor de tweede keer zegevieren. Ga de strijd met de wind aan en rijd 3 dagen na de profs jouw Scheldeprijs. Feel like a pro - Ride like a pro!

PARCOURS

Op zaterdag 11 april kan je kiezen uit 3 afstanden: 79, 123 of 162 km. De start en aankomst liggen in Schoten, vlakbij de finish van de profwedstrijd. We laten voor één keer het zware klim- en kasseiwerk links liggen en kiezen voor een snel en vlak parcours. De rit van 79 km brengt je via Brasschaat en Kapellen naar en door het natuurgebied Kalmthoutse Heide, "de achtertuin van Antwerpen". Kies je voor de rit van 123 km, dan rijd je na een eerste passage langs het Antwerpse natuurgebied richting Zeeland. De passage langs de Westerschelde werd in 2018 opgenomen in het parcours van de Scheldeprijs voor profs en nu kan jij zelf nagaan hoe fel de wind daar waait. Ga je voor de langste afstand van 162 km, dan rijd je zelfs helemaal tot in Yerseke, een gezellig vissersdorpje aan de Oosterschelde. Op het einde van elke rit wacht in Schoten nog een laatste uitdaging: de kasseien van de Broekstraat.

Maak hieronder alvast kennis met enkele trekpleisters!

HOOGTEPUNTEN

 

Parcours Kalmthoutse Heide

1 Kalmthoutse Heide

De Kalmthoutse Heide biedt een oase van rust. Het uitgestrekte natuurgebied is niet toegankelijk voor auto's, dus je kan er zonder zorgen genieten van de prachtige omgeving. Welke afstand je ook kiest, je rijdt langs én door de "achtertuin van Antwerpen".

(alle afstanden)

Parcours Zeeland

2 Zeeland

De passage door Zeeland zorgt bij de profrenners steevast voor waaiervorming. Vorig jaar verloor Kittel het gevecht tegen de wind, terwijl Jakobsen met zijn ploeg leek te vliegen langs de Wester- en Oosterschelde. Wiens voorbeeld volg jij?

(123, 162 km)

Parcours Yerseke

3 Yerseke

De langste rit brengt je helemaal tot in Yerseke, een toeristisch vissersdorpje gekend om de mossel- en oestercultuur. Je kan er halt houden in een lekker visrestaurant of gewoon even stoppen bij onze bevoorradingspost.

(162 km)

Parcours Broekstraat

3 Broekstraat

Net voor de finish in Schoten krijg je als toetje nog de Broekstraat voorgeschoteld, een kasseistrook van zo'n 1700m lang. Plaats je net als Boasson Hagen hier je versnelling of zet je alles op de sprint?

(alle afstanden)

PRAKTISCH

DEELNAMEPAKKET

 • Een ongevallenverzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met Etixx sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Infokaart met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

AFHALEN DEELNAMEPAKKET

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een E-ticket toegestuurd. Op vertoon van je E-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies jij geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje.

De inschrijvingsstand is geopend op zaterdag 11 april:

 • 162 km: 7:30 - 9:00
 • 123 km: 7:30 - 10:00
 • 79 km: 7:30 - 11:00

OVERNACHTING

Inschrijven

Start & Finish

START

Schoten (Sint-Michielscollege, Papenaardekenstraat 53)

 • 162 km: 7:30 - 9:00
 • 123 km: 7:30 - 10:00
 • 79 km: 7:30 - 11:00

FINISH

Schoten (Papenaardekensstraat 53, Sint - Michielscollege)

De finish in Schoten sluit officieel om 16u30.

Bevoorrading*

 • 162 km: 3 bevoorradingen
 • 123 km: 2 bevoorradingen
 • 79 km: 1 bevoorrading

* Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Etixx fuels your goal!

Om je optimaal bij te staan in de selectie van de meest aangewezen sportvoeding ter bevordering van energieproductie, hydratatie, spieropbouw, recuperatie... voor, tijdens en na de training en in de aanloop van een wedstrijd, neem je best hier een kijkje.

We begeleiden je graag met een specifiek aangepast voedingsschema voor de klassieker Scheldeprijs Cyclo, met vermelding van de juiste bevoorradingspunten.

Hieronder alvast een algemeen voedingsschema.

Etixx voedingsschema

Ga ook zeker eens langs bij een van onze partnerapotheken voor de keuze van het juiste product.

Vergeet niet: Een goede voorbereiding is een halve overwinning! VEEL SUCCES!

GOEDE DOEL : VZW Stop Darmkanker

VZW Stop Darmkanker

 

De vzw Stop Darmkanker is een jonge, dynamische en onafhankelijke NGO met als motto: kennis delen kan levens redden.

De vzw Stop Darmkanker wil iedereen overtuigen dat door vroegtijdige opsporing van poliepen en darmkanker het sterftecijfer door darmkanker drastisch zal dalen. Darmkanker is een sluipmoordenaar.

Elk jaar krijgen meer dan 8500 Belgen de diagnose van darmkanker. Dagelijks sterven er 9 mensen aan darmkanker. Darmkanker is de tweede meest voorkomende kanker bij vrouwen en de derde meest voorkomende kanker bij mannen. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt ontdekt, heeft men méér dan 90% kans op genezing. De kennis over darmkanker is nog steeds ontoereikend. Extra middelen zijn nodig om de ziekte te bestrijden.

Ook jouw bijdrage kan levensreddend zijn. Bij je inschrijving heb je de mogelijkheid om 5,10 of 15€ te doneren voor vzw Stop Darmkanker.

Meer info op www.stopdarmkanker.be

The essential Guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Waarom niet langer in de buurt vertoeven? Ga als een echte Flandrien afzien op de bekende bergs & cobbles.
Ontdek indrukwekkende routes, toffe events, uitdagende bucket lists en tips voor je verblijf!
Bezoek de meest historische steden van Vlaanderen en lest de dorst met een van onze bekende bieren.

Ondek Vlaanderen als een echte Flandrien!

www.cyclinginflanders.cc

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Scheldeprijs Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

CONTACT

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in je ervaring van ons evenement. Wij horen graag je opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar je reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton